top of page

בטיחות מזון בהריון - מה מותר וממה כדאי להמנע - מה חשוב לדעת?

תמונת הסופר/ת: דיתה גולן הדרי מיילדת ומטפלת רגשיתדיתה גולן הדרי מיילדת ומטפלת רגשית

כמי שמלווה נשים בהריון במשך שנים רבות, אני ממשיכה ומגלה כל יום מחדש את חשיבות המידע וההדרכה לאורך ההריון.

אחד הנושאים המשמעותיים שדורש תשומת לב מיוחדת בהריון הוא כל מה שקשור לבטיחות מזון בהריון - מה לאכול וממה מומלץ להמנע.


למה צריך לנקוט זהירות בענייני מזון בהריון?

באופן טבעי מערכת החיסון בהריון משתנה כך שתתאפשר שמירה של העובר. זהו מנגנון חכם ביותר שמאפשר לשמור את ההריון אך יחד עם זאת, חושף את האם לסיכון גבוה יותר לזיהומים ובתוך כך גם את העובר שמערכת החיסון שלו כלל אינה מפותחת. למחלות זיהומיות המועברות במזון יש טווח רחב של השפעה. החל מכאבי בטן, שלשולים והקאות ועד השפעות חמורות על העובר ובהמשך על הילוד, כמו: פיגור, חרשות ועיוורון ועד השלכות חמורות מאוד מבחינת ההריון: הפלה, לידה מוקדמת וגם מות עובר.


בטיחות מזון בהריון - כללי זהירות בסיסיים

יש מספר כלליים בסיסיים ידועים ומוכרים:

  • מותר לאכול בשר, דגים וביצים שבושלו היטב- להפרד מסושי, ביצה עלומה וסטייק נא, עד לאחר הלידה.

  • פירות וירקות לשטוף היטב במים זורמים

  • מוצרי חלב מפוסטרים בלבד (מוצרי החלב בסופר - בדרך כלל מפוסטרים).


אשה בהריון מחזיקה צלחת ירקות ואוכלת. אצל דיתה גולן הדרי ליווי בהריון תקבלי הדרכה בכל מה שקשור לבטיחות מזון בהריון
לאכול בריא ובטוח - מה חשוב לדעת על בטיחות מזון בהריון?

בטיחות מזון בהריון -כללים נוספים שכדאי להכיר

בחלק זה אני רוצה להדגיש כמה כללים ששמתי לב שהם פחות ידועים:


❌להמנע מגבינות בשלות (עם עובש) כמו קממבר וברי וכן להמנע מגבינות שנשמרות במים כמו: פטה, בולגרית וצפתית או בייבי מוצרלה מכיוון שהמים עלולים להכיל חיידקים. ניתן לצרוך גבינות אלו בבישול או אפייה יסודיים.


❌נבטים ופטריות – מומלץ לאכול מבושלים היטב (לא מספיק מוקפצים).


❌להמנע מסלטים קנויים כמו חומוס, ביצים וחצילים. מומלץ להכין בבית לשמור במקרר בתנאים מתאימים ולצרוך תוך יומיים.


❌להמנע מקניית מיצי פירות וירקות בדוכנים. ניתן לשתות בבית מפירות וירקות שנשטפו היטב נחתכו ונסחטו סמוך לשתייתם ובתנאים נאותים.


❌להמנע ממוצרים שפורסים על משקל כמו גבינות ונקניקים - כל דבר מזון שלא ניתן להבטיח שטופל ונשמר בתנאים מתאימים - עדיף להמנע. בכלל עדיף להמנע מדגים ובשרים מעושנים ומזון מעובד.


❌כשאוכלים בחוץ להעדיף מאכלים שבושלו, נאפו או טוגנו כראוי וכן לוודא שמוצרי המזון נשמרים ומטופלים בהתאם לנדרש.


❌לפני ואחרי הטיפול במזון יש לרחוץ כל ציוד שבא במגע עם המזון הגולמי כגון סכינים, קרש חיתוך וכד' ולהקפיד על רחצת ידיים במעבר מטיפול במזון לא מבושל לכל מזון אחר.


❌מזון שבושל - יש להכניס למקרר (לא להשאיר בחוץ יותר משעתיים) - ולצרוך תוך יומיים.


למידע נוסף על בטיחות מזון בהריון כנסו לאתר משרד הבריאות בקישור הבא https://www.health.gov.il/.../during/Pages/food_safety.aspx


שיהיה הריון בריא ובטוח

ולכל שאלה או התייעצות מוזמנת לדבר איתי

אני זמינה בשבילך גם כאן 052-4266969





Comments


ידע בעולם ההיריון והלידה, זה יותר מכוח. זו הדרך שלך לקבל ודאות ויכולת בחירה.

bottom of page